NILAI, 6 Mac 2023 – Lawatan Balas dan Sesi Penanda Aras (Benchmarking Visit) daripada Pejabat Pengurusan Penyelidikan (RMO) Universiti Malaysia Terengganu (UMT) ke Pusat Pengurusan Penyelidikan dan Inovasi (PPPI) USIM yang diketuai oleh Profesor ChM. Dr. Suhaimi Suratman, Pengarah RMO bersama delegasi dari RMO serta wakil daripada Pusat Ekonomi Digital (PED) UMT.

Tujuan lawatan ini untuk melihat dan membuat penanda aras bagi pengurusan penyelidikan di USIM serta aplikasi sistem pengurusan penyelidikan yang digunakan. Lawatan ini merupakan lawatan balas berdasarkan kepada lawatan PPPI USIM ke RMO UMT pada tahun lepas. Turut serta dalam sesi ini adalah Encik Izwan Norzam daripada SDEC USIM untuk bantuan teknikal sistem.
Semoga perkongsian daripada pihak PPPI USIM dapat membantu pihak RMO UMT dan memberi manfaat kepada kedua-dua pihak. Terima kasih pihak RMO UMT atas kesudian mengadakan lawatan ini.